Love cakes

Love cakes

Saturday, 24 November 2012

Kek Russian Black and White

Perkongsian kali ni menunjukkan antara dekorasi yang boleh diaplikasikan di atas kek tersebut di atas untuk sambutan hari lahir okeiiii...:-) minggu ni kbetulan banyak yang order kek russian b&w nih... kek ni begitu kaya dengan rasa coklat dan keknye tebal..mkn sepotong nipis dah kenyang...huhu... sape x suka coklat bleh keluarkan kek ni daripada list order kih..kih... ;-)

Pada mulanya customer nak konsep ultraman vs raksasa edible image, oleh kerana berminggu minggu cr merata kedai di sekitar kediaman xde pulak stok gambar yang diingini.maka keputusan dibuat untuk deko menggunakan figurine lerr... terjumpa pulak ultraman kenit..raksasa kene la buat sendiri... okay tak raksasa ciptaan i... ganas comel gituu...kih.kih... kek ni dipasangkan dengan cupcake tema ultraman juga seperti permintaan cust. sarina saleh, tqvm dear!

kek berdekorasikan angry bird pula tempahan dari birasku zuraida untuk anak buahnya...:-). tu je.. bye... oo. ye...jgn lupa menderma dan berdoa untuk saudara seislam di palestin tau... hingga jumpa lg.. makesure do something for them... tqvm.








Wednesday, 21 November 2012

cokolat dan lain2

waaa....sungguh malas tajuk tu... huhu..... nak share gambar je entry kali ni.. coklat yang ditempah oleh ros utk hadiahkan kepada kawannya yang akan bertunang, ada gambar cupcake anniversary tempahan kak ina yg mahukan elemen komuter untuk mengimbau kenangan saat berkenalan dengan hubby nye....pastu kek russian black and white tempahan biras untuk ayahanda nun jauh di nibong tebal dan juga red velvet tempahan dari sepupu untuk mak lang..... hikhikkk...
 kurang rajin pulak nk berceloteh sejak menjak ni... dok teringat saudara semuslim kat palestin sana....dibedil oleh Israel laknatullah!... :-/ menncikk.....aku xmampu berbuat apa kecuali doa dan sedekah ciput je pulak tu huhu..... korang buat la sesuatu ye utk saudara kita kat sana sob..sob..={









Tuesday, 6 November 2012

Brownies layer cheese kukus

Tempahan dari radzwan untuk jamuan perpisahan rakan sepejabat brownies layer cheese dengan deco yang diminta (basket waeve + strawberry) dan juga muffin coklat... sangat yummmyy... wan siap post kt fb ""sedap sangat kek kakak.."... Alhamdulillah!

jom tengok deco apa yang diminta :-)



gambar muffin lupa nak ambik huhu.....

kat bawah ni tempahan dari shida Puchong, untuk majlis sambutan hari lahir di sekolah...shida ni buat part time mcm event planner, keje sebenar interior designer. kek choc moist ni nak letak kat 16 meja...tempahan kek paling simple katanya. Thank you shida. Sempat juga shida buat tempahan untuk sambutan birthday nye, request dari encik hubby shida hehe... rainbow cake.



Thursday, 1 November 2012

Barbie Muslimah

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Entry kali ni nak kongsi gambar kek barbie tempahan dari jiran sebelah rumah je hehe.. anaknya suka tema princess untuk birthday cake.. ibunya kata selalu order kek yang ada gambar princess, so this year sy suggest kek barbie ni untuk surprise kan si kakak ni..maklumlah ibunya menunggu hari je nak bersalin, pasni anak jiran ni dah jadi kakak :-) ......

Diselitkan juga gambar kek rainbow separuh adunan yang dekorasinya ala-ala ros (cream cheese) dan juga kek choc. moist dengan topping choc. ganache dihiaskan dengan edible image Ben 10, kedua-duanya tempahan ros dari petaling jaya untuk mak dan anak tersayang.