Love cakes

Love cakes

Saturday, 27 October 2012

Salam Aidiladha 2012

Assalamualaikum..

Berlintas langsung dalam kereta depan Hospital Melaka dengan si kecik melekap di dada...tidur kepenatan.... hubby dan mak mertua je la yang turun tengok nenek kat wad...


Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha..

dan nak kongsi gambar tempahan yang diterima sehari sebelum raya, kek carrot walnut, birthday rainbow cake and durian crepe... saje buat nak rasa sebab ramai yang tanya... tp x sanggup nak jual coz mahal kosnya pak..duriannya susah sekali mahu cariiinnn....:-) bye.... tangan dh lenguh pgang tab....bye...




Friday, 12 October 2012

Rindu kengkawan di MOSTI

Assalamualaikum....

Tetiba rindu kat kengkawan ofis masa keje kat MOSTI dulu.... mosti stands for Ministry of Science, Technology & Innovation... bahasa melayu nyerr.. Kementerian Sains, Teknologi & Inovasi... 3 tahun gak la aku keje kat situ.. member2 yg satu bahagian pulk lebih kurg sebaya time tu.. kepala mereng2 pun layan..pressure2 gak tp ada kengkawan camni kira setellll...

tadi baru hantar cupcake yang depa tempah, Pn. Norjanah belanja..otai tu.. paling lama berkhidmat kt bahagia industri tempat aku keje suatu ketika dulu..kih..kih... mcm lama benar, padahal baru hampir 10 bulan meningglkn mosti hehe... dr awal pembabitan ku dlm bisnes ni x jemu2 diaorg mkn cupcake aku hihi... insyaallah mungkin menepati citarasa diaorg selain support kawan2 hehe... kalau x sedap sapa nk berulang kali belikan? betul tak?  hehe..

Rindu la nk bergurau senda dgn korang.. tp x rindu nak keje kat situ... aku dah all out kt situ so xde apa nk drindukan bkenaan dgn kerja.. yg tinggal hanyalah kerinduanku kepada persahabatan kita ;-)

ni la order dari kengkawan ex office buat yg ke berapa kali.. x tahu la.. dh byk kali.. kali ni aku campur, ada red velvet, coklat and oreo cuppies.



thank you very much you all.... miss you! nak sebut nama ramai sangat heheheeee.. kenang daku dalam doamu ececehhhhh...

Wednesday, 10 October 2012

Kita buat dia...

Hai..

Dalam menyiapkan tempahan hari ini akak tersilap dik non... mujur suami akak ingat apa yang akak tulis dalam buku order huhu....x sia2 habit akak suka minta hubby tgk kek setiap kali buat utk dpt second opinion bak kata org puteh :-) ini tempahan red velvet dari seorang suami utk wife yang namanya ain.. akak nak cepat tertulis ina.. kui...kui.. mujur suami tegur.. 'bukan ain ke? kang gaduh laki bini sebb kek'.. kata laki akak... lantas berlari tgk buku order.. yerrr larrr... adooii.... camno??!?



jeng..jeng.. dengan penuh macho dan keunggulan akak renovate haha...kita buat dia, bukan dia buat kita..bak kata org melayu.. ;-D



luka dihati siapa yang tahu..tetiba.. yang ni x luka.. ni namanya namamu sentiasa di hatiku sayang haha...

bye!

Tuesday, 9 October 2012

Sharing gambar lagi..

Just short entry untuk sharing gambar2 yang sempat ambik.. banyak yang lupa huhu.. :-)


Kebetulan ada dua order untuk red velvet dalam satu hari,
 tq zuraida (preggy mom) dan halimah (untuk besday hubby)

Tempahan nak makan2 dari ex-officemate
Red velvet and Rainbow Cupcake

Choc. Moist dengan deco angry bird yang mendapat sambutan hangat.

Bukan untuk dijual..sekadar penyejuk mata... buah hati ibu.. muahhh!



Wassalam.

Memaafkan

Assalamualaikum..

Topik yang dipilih untuk entry kali ni ada kaitannya dengan pengalaman lalu dan juga paling terdekat..nak story kat u ollss...

Minggu lepas i terkejut berukksss....tengah santai-santai tengok facebook... tetiba macam kenal jerr gambar nihhh... ada la seorang manusia nih upload kat fb gambar kek barbie muslimah yang dibeli melalui adiknya dariku.... yang aku musykil tu.. ada gak org camni... dah lerr add aku mestila ada kemungkinan aku terbaca status dia kan..kelakar la... dia mngaku kat fb tu dia yg buat kek tersebut...dan sesiapa nak order hubungi dia.. makkkk aii.... sodapnye gune hasil karya org lain utk promote bisnes sendirik..... kalau niat dia nak jadi agen takpe la jugak.. tapi kalau tu niat ko memang nak untung atas angin je la kan... dalam perasaan yang bercampur baur..bengang  la jugakkan.. tapi aku pun x nak memanjangkan cerita, gasak ko la.. kalau ko boleh buat... ada org tempah nanti ko buat la yerr.. menyesal bagi harga murah, aku jual masa tu Rm65 ke 70 tak ingt sebab dah beberapa bulan jugak la kek tu diaorg beli dariku.... tapi wajah hasil karya aku takkan lupa sebb semua gambar aku simpan... sedih........... siap hantar lagi....coz aku terlupa buat part lengan dia.. jadi macam tak muslimah sangat la pulakkan... kalau ikutkn x jejas apa pun kek tu tapi sebb rasa bertanggungjawab ku turunkan harga tanpa diminta, padahal kengkawan punye pasal memang dah bagi harga runtuh dah seperti yang dijanjikan iaitu RM90 mmg dh murah giler untuk harga kek barbie muslimah yang siap platform.. dekat 3kg gak la beratnye... adik dia yg tempah tu junior masa sekolah menengah dulu.. so bagi la harga kengkawan.. tapi kakak dia pulak buat sengal kat aku camtu.. mungkin kakak dia tak sengaja.. sangat excited dengan kek tu hahaha........ tak sangkakan... pasni no diskaun.. Barbie dgn platform RM120... Murahkan... kalau org lain dah 200++++ dah aku survey...
inilah kek kontroversi tu huhu....




ini pulak yg di upload oleh si polan....ada la dlm beberapa keping gambar dia upload semua promote kek tu sesiapa nak boleh tempah kat dia dan yg penting dia kata kek tu sedap.. sejuk hati i...:-) elok la tulisan x bleh baca..i dah tolong sorokkan sesiapa yang berkenaan... x berniat nk memalukan sesiapa sekadar buat peringatan supaya lebih berhati-hati di dunia yang fana nih..






Sabda Nabi Muhamad SAW: "Mahukah kamu, aku  memberitahu kamu sesuatu perkara yang dengannya Allah akan memuliakan binaan (kedudukan seseorang) dan mengangkatnya kepada beberapa darjat ketinggian?"

Sahabat pun menjawab: "Ya, wahai Rasulullah."

Baginda bersabda: "Berlemah-lembutlah kamu terhadap orang jahil, maafkanlah orang yang menzalimi kamu, hulurkanlah pemberian kepada orang yang menahan pemberiannya kepadamu dan sambunglah ikatan silaturrahim terhadap orang yang memutuskanya terhadap kamu"

Maka berlapang dada lah di atas segala yang berlaku..dan senyum la aku sendirian.. agar ada ganjaran buatku kelak.

Amin.