Love cakes

Love cakes

Wednesday, 26 September 2012

Kekejuan hidup...

assalamualaikum...

menerima khabar sahabat baik menerima rawatan di hospital telah hampir dua bulan. amat meresahkan dan tidur pun masih memikirkan.. kerana sezaman yang berlalu telah kita harungi saat suka duka bersama. mana mungkin hati tenteram... pada Allah jualah kami panjatkan doa agar segala yang terbaik buat hamba2 Nya.

seringkali kita ini tidak benar-benar merasakan nikmat sesuatu kejadian mahupun peristiwa sehingga ianya pergi menjauh dan hilang untuk kita terus nikmati dan miliki... saat itu kesedihan datang menjengah yang kadangkala keperitannya terasa sehingga ke lubuk hati yang paling dalam..seumur hidup untuk melupakan... namun dalam kesedihan itu seolah-olah ada tali yang dicampakkan untuk kita mengikat diri daripada terus tenggelam dengan nikmat duniawi yang sememangnya tidak pernah kita miliki malahan hanya dipinjamkan... kita bagai ditarik-tarik agar lebih dekat padaNya.. namun adakah kita sedar?.. dalam keadaan apapun Dia tetap dekat dengan kita namun kita yang seringkali menjauh daripadaNya... sedangkan dariNya kita berasal dan kepadaNya jua kita akan kembali.... mohon la dariNya...

Firman Allah SWT : 'Dan jika hamba-hambaku bertanya tentang Aku, maka katakanlah bahawa sesungguhnya Aku dekat. Aku akan kabulkan doa orang yang berdoa kepadaKu. (Al-Baqarah 2:186)


monolog di malam hari untuk renungan bersama.....

kekejuan hati yang lembut bagai kapas....;-)

Japanese Cotton Cheesse Cake yang sangat lembut dan gebu
penuh dengan rasa keju.. gambar adalah setengah adunan

Blog ni dah rasa macam diari untuk meluahkan perasaan... baru boleh tidur lena... dah syer perasaan yang terpendam dan penuh makna.

wassalam.

No comments:

Post a Comment