Love cakes

Love cakes

Tuesday, 28 August 2012

Salam Aidilfitri

Subhanallah.. pantas sungguh masa berlalu..sudah 10 Syawal berlalu.. masih tidak terlewat lagi rasanya untuk aku mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin buat kenalan semua. Raya tahun ni Alhamdulillah tidak terasa sedikit pun kekurangan malah merasa cukup bahagia.. setelah tamat pengajian, rasanya ini tahun pertama beraya dengan tidak berkerjaya.. cume berniaga kecil-kecilan dari runah.. mungkin ini lah yang dikatakan keberkatan meniaga seperti sunnah Rasulullah.

Alhamdulillah..hati akan menjadi lapang sekiranya kita bersyukur, kerana Maha Luas nikmat Allah berikan sehingga kita tidak mampu menafikannya.. dalam bergembira menyambut hari yang mulia ini, jangan lupa ibadah, sekiranya mampu jom kita mengimarahkan puasa sunat di bulan Syawal ini, besar pahalanya :-)

Dikesempatan ini, aku ingin berkongsi gambar-gambar antara aktiviti yang dijalankan sepanjang bulan Ramadhan sehingga minggu pertama Syawal, insyaallah.


Kek Choc Moist tempahan dari jiran sebelah rumah untuk isteri tersayang

Kek Deko Kebaya untuk hantaran perkahwinan pada 6 Syawal


Tempahan Rainbow Cake dengan tema princess

Rainbow Cake- Edible image Ana Muslim buat anak buah  

Tempahan pada bulan Ramadhan Rainbow Cake dan Cupcake
 untuk sambutan hari lahir mengikut design yang diminta

muffin coklat RM1.50 sebiji, minimum 25biji


Brownies layer cheese yang tidak jemu-jemu mendapat tempahan

Coklat tema putih - merah

Side income di bulan puasa, menerima tempahan coklat dan juga biskut Almond London

Cupcake Milo

Alhamdulillah, bulan Ramadhan bukan sahaja bulan yang dijanjikan keberkatan malah bulan yang penuh dengan rezeki yang mencurah-curah bagi peniaga seperti aku... walaupun kecil-kecilan, tapi ibadah jangan dilupakan.. pendek kata bagi yang ada cita-cita nak meniaga teruskan, Insyaallah ada keberkatan sekiranya ada niat mengikut sunnah nabi dan pastikan produk yang dihasilkan perlulah sehabis baik memenuhi citarasa pelanggan dan yang paling penting pastikan halal serta memenuhi hukum syarak, itu adalah tanggungjawab peniaga yang menjual kerana pastinya pelanggan mahukan yang terbaik dan memberikan kepercayaan kepada peniaga apabila mereka berurusniaga dengan kita... betulkan ;-)

Next entry nak kongsi-kongsi gambar raya la... Selamat Hari Raya!!!

No comments:

Post a Comment