Love cakes

Love cakes

Thursday, 12 April 2012

Gambar deco coklat layer ganache kek dan juga brownies layer cheese kukus.

Panjang bebenor tajuknyerr..... bior jelasssss... huhu...

kek hantaran bertunang topping ganache coklat order bersama 1100 apam polkadot filling strawberi ang coklat... new experience



tempahan istimewa buat pasangan suami isteri meraikan besday dan juga anniversary, 2 in 1 , tarikh dekat2, jimat, berbaloi-baloi.


 
Coklat moist soccer theme.. hepi belated besday.





brownies layer cheese kukus spider web deco, mak nak bawa ofis jamu kengkawan sempena besday.








sempena besday mak dan abah 9 april dan 9 mac, angry bird plastik, bleh simpan buat main cucu hehe...




Monday, 2 April 2012

Hari dah malam...

Assalamualaikum..


Selamat Malam, kalau tengah baca waktu malam... masa tulis ni dah malam pukul 10.33 malam... jam saya lerrr...

Nak tutup mata tetiba terlintas pulak kata-kata ni.. tak tahu la nak klasifikasikan sebagai pujangga ke.. nasihat ke... suara hati ke... terpulang la yang penting makna disebaliknye.. untuk aku, kau dan dia. mmmmmmmmmmmmmm.... entah la yer.... jiwa lara, tuhan saja yang tahu... saya pun tak tahu.

Cinta itu hadir,
Hadir di dalam diriku, dirimu dan juga Dia.
Hidup untuk dicintai adalah lemah,
Hidup untuk mencintai adalah tabah.... ;) ada bangkangan???

Cinta tidak semestinya memiliki kerana ada cinta yang hakiki,
Kerana betapa besarnya cinta kita kepada manusia tidak akan ada sampai ke mati kerana yang paling mencintai kita di antara manusia adalah baginda...Rasul Allah.. Nabi Muhammad S.A.W...

Kerana semasa wafatnya baginda... kita ini la yang terpacul dari mulut baginda.. dengan penuh kasih sayang dan kerisauan..... perkataan cinta paling agung.... Ummati!...Ummati!...Ummati!........... (Umatku!... Umatku!...Umatku!)

Subhanallah! betapa agung cinta baginda kepada umatnya... sehingga merisaukan nasib kita setelah sepeninggalannya walau tidak pernah bersua muka....Ya, Rasullullah.... adakah aku layak dicintai olehmu... Adakah aku telah melaksanakan sunnahmu.... sebagai bukti cintaku padamu... sesungguhnya aku orang-orang yang lemah lagi berdosa......

Syafaatkan kami ya Rasullullah..............


Segala kekurangan adalah dari saya jua....

jom rileks jap....


Contoh coklat hantaran bertunang dalam kotak


Warna mengikut tema yang dikehendaki

Brownies cheese layer cake kukus.. topping choc ganache

Ini gambar layer di dalam.. minta ihsan customer hantar gambar kek yang dah dipotong.
Kek coklat layer ganache topping buttercream untuk besday tema angry bird... angry bird plastik supaya boleh buat mainan anak2 dan kenangan, kalau buat dari fondant x makan plak.. buang je akhirnya.. hiasan lain tu fondant lerr..huhu

Order diterima bersekali dengan kek kat atas.. Oreo cuppies... deconye campur edible image dan cuppies yang nampak agak mengiurkan orang dewasa dan kanak-kanak... Customer x kisah nak deco camane pun, so i pun ikut la imaginasi i... hehe..

Good Night............ kerinduanku hanya tuhan yang tahu........