Love cakes

Love cakes

Tuesday, 14 February 2012

Semerah Bukit itu..part 2

.....Part 2.


 Banyak juga aktiviti outdoor yang kita boleh lakukan di sini, antaranya manda-manda di Water Park, menziarah kaum keluarga spesis orang utan di seberang tasik dengan menaiki bot...best!, mini zoo Eco Park pun ada, lanskap zoo ni sgt dekat dgn pengunjung, boleh tgk haiwan dengan dekat, ada juga Sky cycle, chair lift...gambar-gambar kat bawah nanti mungkin boleh membantu anda memahami apa yang aku maksudkan huhu... kat sini juga ada tempat disediakan untuk memancing, berbasikal dan juga naik motor roda tiga yg tayar besar tu... lupa namanye..tgc..tgv.. korang checkadout la sendiri nanti kat sane.

kat water park ni x banyak gambar coz brg semua masuk peti besi.. nak enjoy cukup-cukup huhu.




Ni nak tunjuk betapa dekatnye korang boleh tengok haiwan kat EcoPark, Merak ni action betul.. time aku tengok dia... dia mula mengembang ekor..cantiknye.. Subhanallah.

Kolam ikan

Iguana

Lupa dah nama.. malas sungguh.

Ini la Sky cycle, kayuh dengan tangan ok.. agak scary gak.. yang kayuh dok belakang.

Landasan Sky cycle, pemandangan kalau naik ni adalah tasik dan juga sebahagian kawasan ecopark.

Ini pula chair lift... we all tak naik coz kaisah tak cukup tinggi.. see gambar bawah.

Not permitted on this ride if you are bellow 90cm in height.. pemandangannye sekitar waterpark.

Saje nak tunjuk pemandangan kalau naik Sky cycle.. boleh intai resort yang harge RM800 tu hehe..

Sambung Part 3 pulak la ek.. panjang sangat.



No comments:

Post a Comment