Love cakes

Love cakes

Friday, 13 January 2012

Bismillahirohmanirrahim..


Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. this is my first blog... feel like...talk to all over the world... maklumlah..saya ni 'kampung' skiet.. padahal asal pj je pun, macam katak bawah tempurung.

Anyway, dah mula one step forward.. ni semua gara-gara nak cuba keje sendiri erti kata lain business hehe..bisnes.. i like to bake and deco cupcake so much walaupun agak memenatkan..and my aim to sell it.. actually malu tapi mahu, i need to try..kalau tak cuba mana nak tahu potensi diri.. betul tak???.. not sure i cakap dgn sape nih... macam tulis diary pun ada;)

Tajuk pun mas & cake, tak sah rasanya takde cerita kek.. hehe.. kalau nak tahu jualan first cupcakes dan apam polkadot yang saya buat see di bawah.

Cupcake untuk hantaran bertunang di bawah ni di order oleh member ofis Hasrul & Awin, best sangat ada kengkawan yang support macam diaorg ni;



                                  cupcake dari awin untuk hasrul. awin nak tema merah-putih




Cupcake hasrul to awin pulak, comot skiet sebab salah beli cup.. saiz L mana nak masuk lubang stand cup tu utk saiz M... gedabak ko...nak cari lain dah malam kedai kek dan tutup..sedih betul... comel sebenarnya tapi sebab nak kene sumbat jugak..semuanya pengalaman bagi saya utk memperbaiki dari aspek skill dan persediaan.


 ini hasil pelaburan untuk mendapatkan sedikit ilmu, cupcake deco class yang aku hadiri



       Tempahan cupcake dari rakan sepejabat dulu Kak KB, untuk besday anaknye. Pilihan topping coklat ganache..sungguh sedap.. ganache gune whipping cream.


                     Apam Polkadot mak gebu nyahhh...ada filling strawberi dan coklat.. yummy!



                                  Princess Cake saya yang pertama.. tanpa guru.. i can do it! ;)


InsyaAllah, saya sudah bersedia menerima tempahan. Sesiapa yang berminat boleh inbox untuk harga mengikut tempahan anda, tempahan yang dibuat kene ambik kat rumah la ye atau kat mane2 terdekat untuk jumpa, saya di Putrajaya.

Saya cuma ambik tempahan sekiranya saya benar2 confident je tau especially kalau ada customer yang  nak deco2 advanced... takut i...;) setakat apam polkadot insyAllah dah expert hehe...kepuasan pelanggan keutamaan saya hehe.

Hopefully, niat dan tujuan blog saya ni dapat mencapai matlamatnya. Amin.

 
Thanks for read.


No comments:

Post a Comment