Love cakes

Love cakes

Friday, 27 January 2012

Mereka gembira, buatku gembira

x boleh tido plak.. mcm excited, ada rerama dalam perut.. seronok tengok mak dan abah tersenyum.. kami adik-beradik meraikan.. mcm biasa aku la 'kepalanye'. x tahu apa yg kita boleh buat agar mereka merasa kita menghargai mereka.. gmbar di bawah mungkin boleh ceritakan segalanya.












bersyukur kepada Allah.. dalam dia mendugaku sukar mendapat kerja tetap namun dia masih limpahkan rahmatNya sehingga aku masih merasa kasih sayangNya dengan nikmat BAHAGIA.

Hanya dariNya kita masih mampu merasa bahagia walau dalam saat kesukaran sekalipun, selagi mana ada rahmat dan rahman Nya buat sekelian alam... Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar!


kek anniversary utk parents... surprise... tarikh sbenarnye 4 jan, belated skiet.. bz..kumpul adik-beradik..bestnyerrr...Semoga jodoh  ke akhir hayat mak dan abah.. alhamdulillah dah 31 tahun..



cupcake kat bwh ni pulak utk anak jiran depan rumah.. besday setahun,  x dpt dtg nk bslik kampung... suntie bg cupcake je la ekk..qiesya.


k la... bye..bye.. tgh gather2 ni.. mak nk potong kek.. hehe..

Sunday, 22 January 2012

kek bakul ada strawberi

tajuk sangat la descriptivenye he...

aiyoo.. x masak lagi.... blog in dulu hehe..asyik buat kek. basket waeve deco untuk pertunangan sepupu kat kuala pilah. kek yg dihias adalah choc moist ada layer choc ganache... meletup...yummmyyy... kalau nk tempah boleh la ye. alternatif emel mashaiyu_83@yahoo.com. pastikan tempahan dibuat seminggu awal. bye.


Wednesday, 18 January 2012

bowling..gathering!



 
gather2 dgn kengkawan at bowling alamanda mlm tadi... riuh.. bawa plak anak mcm2 gelagat. start pkul 8 habis 10 setengah.. mmasing2 dah mcm kunfu panda..  mengantuk... sok korang keje oiii.. aku x.. haha..

anak aku dh hyper active sblum battery nk weak... dh ngantuk dah kecik ni.. main cak2 dgn abah dia.. aku dgn hubby berganti2 melontar bola bowling tu heee... 2 game.. 2 kali je strike yg lain ke laut.

k la.. nanti kita story lagi.






Monday, 16 January 2012

Si Comel vs Red Velvet

Weekend di kampung halaman hubby.. nak tgk si comel?


si comel puteri beta atau santapan petang beta di bawah hehe..

just from oven, red velvet cuppies.. kalau malas bake sendiri bleh tempah kat beta.. plus deco cream cheese.....muahahhaaa.. alamak si comel dah bangun dari beradu :(tido)

Friday, 13 January 2012

Bismillahirohmanirrahim..


Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. this is my first blog... feel like...talk to all over the world... maklumlah..saya ni 'kampung' skiet.. padahal asal pj je pun, macam katak bawah tempurung.

Anyway, dah mula one step forward.. ni semua gara-gara nak cuba keje sendiri erti kata lain business hehe..bisnes.. i like to bake and deco cupcake so much walaupun agak memenatkan..and my aim to sell it.. actually malu tapi mahu, i need to try..kalau tak cuba mana nak tahu potensi diri.. betul tak???.. not sure i cakap dgn sape nih... macam tulis diary pun ada;)

Tajuk pun mas & cake, tak sah rasanya takde cerita kek.. hehe.. kalau nak tahu jualan first cupcakes dan apam polkadot yang saya buat see di bawah.

Cupcake untuk hantaran bertunang di bawah ni di order oleh member ofis Hasrul & Awin, best sangat ada kengkawan yang support macam diaorg ni;



                                  cupcake dari awin untuk hasrul. awin nak tema merah-putih




Cupcake hasrul to awin pulak, comot skiet sebab salah beli cup.. saiz L mana nak masuk lubang stand cup tu utk saiz M... gedabak ko...nak cari lain dah malam kedai kek dan tutup..sedih betul... comel sebenarnya tapi sebab nak kene sumbat jugak..semuanya pengalaman bagi saya utk memperbaiki dari aspek skill dan persediaan.


 ini hasil pelaburan untuk mendapatkan sedikit ilmu, cupcake deco class yang aku hadiri



       Tempahan cupcake dari rakan sepejabat dulu Kak KB, untuk besday anaknye. Pilihan topping coklat ganache..sungguh sedap.. ganache gune whipping cream.


                     Apam Polkadot mak gebu nyahhh...ada filling strawberi dan coklat.. yummy!



                                  Princess Cake saya yang pertama.. tanpa guru.. i can do it! ;)


InsyaAllah, saya sudah bersedia menerima tempahan. Sesiapa yang berminat boleh inbox untuk harga mengikut tempahan anda, tempahan yang dibuat kene ambik kat rumah la ye atau kat mane2 terdekat untuk jumpa, saya di Putrajaya.

Saya cuma ambik tempahan sekiranya saya benar2 confident je tau especially kalau ada customer yang  nak deco2 advanced... takut i...;) setakat apam polkadot insyAllah dah expert hehe...kepuasan pelanggan keutamaan saya hehe.

Hopefully, niat dan tujuan blog saya ni dapat mencapai matlamatnya. Amin.

 
Thanks for read.